© Anthropolis, Eathink 2016
Gondoltál már rá, hogy hány ezer kilométer van a tálcádon?
Az étel, ital, és a csomagolóanyagok hosszú utat tesznek meg, míg végül a tálcádon találkoznak. Ha Magyarországon veszel egy hamburger menüt, akkor a hozzávalók jó eséllyel a világ legkülönbözőbb pontjairól származnak, pedig akár helyben is megtermelhetőek lennének.
És hogy mi ezzel a baj? Az élelmiszer utaztatása rengeteg üzemanyagot igényel, ami szennyezi a levegőt, és hozzájárul a globális felmelegedéshez. Ráadásul ahhoz, hogy az élelmiszerek kibírják a hosszú utat, vegyszerekkel kell tartósítani őket.
Olvass utána!
Mennyit utazik egy hamburger? (kattints a cikkhez)
Az élelmiszer mérföldről magyarul: (kattints a cikkhez)
Számítsd ki kajád élelmiszer mérföldjeit! (angolul) (kattints a cikkhez)
Miért jók a helyi termékek? (kattints a cikkhez)
Vegyél 30 km-es körzeten belül termelt élelmiszert! (kattints a cikkhez)
Mennyit utazik az ételünk? (kattints a cikkhez)
Videók
Szatyor: közösségi vásárlás 50 km-es körzetből
A kiállítás “Szállítás” plakátja letölthető (innen)
Töltsd le applikációs játékainkat (innen)!