A kiállításról

Téged mivel etetnek?
AP_eathink_teszt_03A táplálkozás minden szempontból az emberiség egyik kulcskérdése. A táplálkozást érintő mindennapi választásainkkal, szokásainkkal nem csak a saját egészséges életmódunkról döntünk, de egyúttal hatással vagyunk a Föld gazdasági, társadalmi és környezeti folyamataira is.
Vajon mennyire van mindennek tudatában egy iskolás? Elegendő információ áll-e a rendelkezésére, hogy felelős döntést hozzon?

Az Anthropolis Egyesület létrehozott egy interaktív kiállítást felső tagozatosoknak (12-18 éveseknek) a táplálkozásról és élelmezésről, hogy segítsen eligazodni a kérdésben.
A kiállítás célja, hogy felhívja a figyelmet a táplálkozás környezeti, gazdasági és társadalmi összefüggéseire.
A kiállítás révén a tanulók megismerkedhetnek a táplálkozás globális összefüggéseivel, szembesülhetnek a táplálkozással kapcsolatos mindennapi választásaik következményeivel, hogy ennek révén tudatosabb, egészségesebb, és a fenntarthatóság szempontjait is érvényesítő döntéseket hozhassanak.

A kiállítás elemei:
• 10 tablóból álló sorozat egy-egy, az élelmezéssel kapcsolatos fogalom köré építve, illetve arról, hogy mit tehet az egyén (a kiállítás tablóit itt tekintheti meg)
• öntapadós matricasorozat, amelyet a diákok a tablókat végigjárva gyűjthetnek össze
• egy szimbolikus tálca, amire ragaszthatják az összegyűjtött matricákat és elirányít a kiállítás honlapjára
• egy zsúrkocsi, innen indulhatunk el a kiállítás felfedező útjára
• egy roll-up bevezető a kiállításhoz
• plakát, amin az iskolában meghirdethetik a kiállítást

A kiállítás kölcsönzése és a hozzá kapcsolódó bevezető foglalkozás ingyenesen megrendelhető az egyesület címén: eathink.anthropolis@gmail.com valamint telefonon: 06 20 310 6406 (Bán Dávid).
A kiállítás helyigénye kb. 30 m2. A felállításról előzetes igényfelmérést követően az egyesület munkatársai gondoskodnak.