RÓLUNK


Az Anthropolis Egyesület kiemelt céljai a globális egyenlőtlenségek és igazságtalanságok elleni küzdelem valamint a kritikus globális állampolgári attitűd elfogadtatása szemléletformáló és oktatási tevékenységen keresztül.
MIT KÍNÁLUNK?

Digitális történetmesélés tréningeket minden egyéni vagy csoportos érdeklődő számára, az igényekhez alkalmazkodó időbeosztással és tematikával.

A tréningeken a résztvevők:
• segítséget kapnak történeteik megtalálásához és kidolgozásához
• technikai képzést kapnak a kisfilmek elkészítéséhez
• elkészítik és megosztják egymással a kisfilmjeiket.

DIGITÁLIS TÖRTÉNETMESÉLÉS

Globális nevelési szolgáltatásaink:
• gyakorlatorientált tréningek tanárok részére, ahol megismerhetik a globális nevelés szemléletét és módszereit
• a aktív részvételre épülő, szemléletformáló foglalkozások, rendhagyó tanórák 10-18 éves diákok részére
• szemléletformáló, megrendelhető vándorkiállítás
• szakirodalom, kereshető adatbázis
• tanácsadás, konzultáció a globális dimenzió tanítási gyakorlatban való megjelenítéséről

GLOBÁLIS NEVELÉS

BEMUTATKOZÁS

A 2002-ben kulturális antropológusok által alapított Egyesületünk két fő tevékenysége a globális nevelés és a digitális történetmesélés.

Különböző kiállítások, szemléletformáló események rendezése, és dokumentumfilmek elkészítése után az 2006-ban elindítottuk a GlobEdu programot a magyarországi iskolai és iskolán kívüli oktatás perspektívájának, módszereinek megújulása, a globális nevelés nemzetközi gyakorlatának és tapasztalatainak hazai elfogadtatása érdekében.

A Globális Nevelés Tudásközpontot 2010 óta üzemeltetjük az ELTE PPK könyvtárában, ahol tanárok, szakemberek és érdeklődők számára szakmai anyagokat kínálunk, tanmeneteket készítünk, tanácsokat nyújtunk és népszerűsítő rendezvényeket szervezünk. Kiterjedt hazai és külföldi szakmai kapcsolathálót ápolunk globális neveléssel foglalkozó, illetve egyéb oktatási és kulturális szervezetekkel, intézményekkel, döntéshozókkal, hasonló témákban tevékenykedő civil szervezetekkel.

Részt veszünk a HAND Szövetség Globális Nevelés, Szemléletformálás Munkacsoportjainak munkájában. Nemzetközi együttműködéseinkért és azok céljainak hazai megvalósításáért 2012-ben megkaptuk a Tempus Közalapítvány szakmai Nívó díját.

Több éven keresztül megjelentettük a nagyobb közönség érdeklődését is elnyerő – grafikai Nívó díjban részesített –első hazai antropológiai szakfolyóiratot, az Anthropolist.

2010 óta foglalkozunk hazánkban úttörőként a digitális történetmesélés terjesztésével, wokrshopok szervezésével. A módszer a személyes történetekben rejlő erő segítségével teszi átélhetővé a szűkebb vagy a tágabb közösséget érintő kérdéseket.
KAPCSOLAT
Anthropolis iroda: 1146 Budapest, Thököly út 58-60. II. emelet 216-217.
Levelezési cím: 1426 Budapest, Pf. 105
Telefon: (+36-1) 7979-634 és (+36-1) 7979-635
Email: anthropolis.iroda[kukac]gmail.com
© Anthropolis Egyesület 2002-2015