Fiatalok együtt egy igazságosabb világért

A Youth in Progress and Partnership for Equality and Exchange (YIPPEE) az Erasmus+ társfinanszírozásával megvalósuló, a fiatalok kapacitásépítését elősegítő projekt. A benini, brit, olasz, román és magyar civil szervezetek együttműködésére épülő projekttevékenységek célja, hogy a fiatalokkal foglalkozó szakemberek és szervezetek, intézmények a digitális történetmesélés módszerét megismerjék és alkalmazzák a tehetséggondozással, a pályaorientációval és a közösségépítéssel összefüggő szolgáltatásaik fejlesztése során a fiatalok, kiemelten a hátrányos helyzetben élő fiatalok körében.

A fiataloknak a digitális történetmesélés lehetőséget biztosít az önismeretük és önértékelésük fejlődéséhez, annak érdekében, hogy magabiztosabban lépjenek ki a munkaerőpiacra és aktívabb szerepet vállaljanak szűkebb és tágabb közösségükben, környezetükben az egyenlőtlenségek, igazságtalanságok visszaszorításáért.

2017 decemberétől 2019 áprilisáig három képzésen több mint 60 résztvevő oszthatja meg digitális történeteit, a filmkészítés tapasztalatait és a munkafolyamat eredményeit egymással. A projekt során a partnerek egy oktatási kézikönyvet és egy közös on-line platformot is létrehoznak, amely a további érdeklődő szakemberek számára biztosítja a digitális történetmesélés beépítésének lehetőségét a mindennapi szakmai gyakorlatukba. A fiatalok a rendezvényeken az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaival is megismerkednek és együtt gondolkodnak egy fenntartható világ működéséről.

Projekt partnerek: Anthropolis Antropológiai Közhasznú Egyesület (HU), Asociatia de Tineri Din Ardeal (RO), Global Link (UK) Centre Régional De Recherche Et d’Education Pour Un Développement (CREDI-ONG), Melting Pro (IT).

A projekt során elkészült filmek és oktatási anyagok elérhetőek a www.storycenter.info honlapon, a  Promoting the Sustainable Development Goals through Digital Storytelling with Youth – YIPPEE Project Guidelines for Youth Workers című kiadvány letölthető innen.

 

Digitális történetek

A halak és én – egy love story

A cyber nomád

Nekünk is van életünk

A couffoi nők

Mi lenne, ha másként taníthatnánk őket?

Ha majd nagy leszek

Találkozások Tusnádfürdőn

Hope története

Hát nem sokszínű?

Egy játszótér története

Julcsi és én

Filózofo

Tado, a falum

Gyermekek oktatása a természet védelmére

Három benini fiatal közös szenvedélye: a mezőgazdaság

Védjük meg a környezetünket

Ráébredésem pillanata

7 év

Genezis

A madár röpte

Továbbgyűrűző hullámok 

Segítség 

Peace