Digitális történetek Udvarhelyszék értékeiről

 

Az Anthropolis Egyesület „Digitális történetek Udvarhelyszék értékeiről” című projektjének célja az volt, hogy az Udvarhelyszéki Értéktár értékeit újszerűen mutassa be és minél szélesebb körben népszerűsítse.

Az értékek feldolgozásának és megjelenítésének egyik fő módszere a digitális történetmesélés volt. A projekt végére 15 db 2-3 perces kisfilm készült el, hogy rögzítse a Székelyföldön élő emberek értékekhez fűződő személyes viszonyát. Ezen felül az értékek népszerűsítése hazai és külhoni rendezvényeken, egy elektronikus kiadványon, illetve az Egyesület által működtetett storycenter.info honlap fejlesztésén keresztül valósult meg.

A projekt hosszú távú céljai közé tartozott, hogy hozzájáruljon a tájegységről szóló jelenkori elbeszélt történelem gazdagításához, továbbá az iskolai együttműködések során a fiatal generációk neveléséhez és szemléletformálásához.

 

Az Anthropolis Egyesület 2021 júliusa és 2022 áprilisa között a projekten együtt dolgozott partnereivel: az Erdélyi Ifjúsági Egyesülettel, az Udvarhelyi Fiatal Fórummal, a Civil Kurázsi Egyesülettel, az Udvarhelyi Értéktárral és magyar és külhoni iskolákkal.

A projekt során elkészült elektronikus kiadvány, a feldolgozott értékekkel elérhető innen

Az értékeket bemutató kisfilmeket itt nézheti meg.

A Projektet a Hungarikum program keretében az Agrárminisztérium támogatta.