Aktív pedagógiával egy befogadóbb Európáért

Az utóbbi években Európa identitásválságon megy keresztül, amelynek kísérőjelenségeként terjed a kirekesztés és diszkrimináció az európai társadalmakban. Kutatások bizonyítják, hogy a fiatal generációk különösen érintettek a kérdésben. Ebben a helyzetben a globális nevelőknek is lépnie kell.

A globális nevelés számos pedagógiai megközelítésre épülhet, így az aktív tanulásra is. A projekt célja, hogy segítsen összehangolni, fejleszteni az aktív pedagógiát gyakorló európai szakemberek munkáját a jó gyakorlatok összegyűjtésével és megosztásával.

A tevékenységek a 15-29 éves korosztállyal foglalkozó szakembereket célozzák. A projekt során a partnerek az aktív pedagógiára épülő globális nevelési gyakorlatukat, valamint ifjúsági segítők képességeit fejleszthetik annak érdekében, hogy a fiatalok befogadóbbá váljanak.

A partnerek a jó gyakorlatokat háromnapos tréningeken fogják megosztani egymással. A tréningeken minden alkalommal egy speciális társadalmi csoport kerül fókuszba. Magyarországon állami gondoskodásban élő fiatalok fejlesztése lesz a középpontban.

A projekt eredményességét a tréningek mellett speciális kiadványok biztosítják, amelyek a megosztott jó gyakorlatok alkalmazását, illetve az ifjúsági segítőkre vonatkozó szupervíziós munkát segítik.

A projekt számokban: a partnerszervezetek 12 munkatársa vesz részt a tréningeken, akik mintegy 70 ifjúsági segítői szupervízort képeznek tovább, és a digitális technika lehetőségei révén további mintegy 30 000 emberhez juthatnak el a projekt eredményei.

A projekt résztvevői: Le Partenariat – Centre Gaia (FR), Anthropolis (HU), Kurioz (FR), Scotdec (UK), Mobilizing Expertise (SW), Jovesolides (SP)

A projekt az Erasmus+ program támogatásával valósul meg.
E+logo