Hogyan beszélgessünk a nemi esélyegyenlőségről az iskolában

Módszertani bemutató

Érdekelheti a lányokat a fizika? Mit tegyünk, ha az osztályban kigúnyolják, aki nem eléggé fiús/lányos? Hogyan beszéljünk az iskolában a nemi különbségekről, az esélyegyenlőségről, a nemekhez kötődő sztereotípiákról és előítéletekről?

Az Anthropolis Egyesület és partnerei online bemutatót szerveznek tanárok részére, amely során párbeszéd alapú módszereket ismertetünk. A bemutatott módszerek segítségével (Közösségi v. Gyermekfilózófia – Philosophy for Children/Communities) megbeszélhetőkké válnak fontos és akár kényes témák az iskolai közösségben. A bemutató résztvevői képesek lesznek a megismert módszereket a gyakorlatban is alkalmazni az osztályteremben és az online terében egyaránt.

Az online bemutató 4 alkalomból áll, egyenként két órás időtartamban. A négy foglalkozás egymásra épül:

  1. alkalom: január 20. szerda, 15:00 – 17:00 h
  2. alkalom: január 22. péntek, 15:00 – 17:00 h
  3. alkalom: január 27. szerda, 15:00 – 17:00 h
  4. alkalom: január 29. péntek, 15:00 – 17:00 h

A bemutatón a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi linken lehet 2021. január 19. 23:59-ig: https://forms.gle/Y4mRY6e4XYuoAC4j6

A bemutatót angol és svéd partnereinkkel közösen valósítjuk meg. A foglalkozások interaktívak, ezért az angol nyelv társalgási szintű ismerete feltétele a jelentkezésnek!

A program az Erasmus+ által támogatott AGES projekt keretében valósul meg.

erasmus-plus-logo